(sport) revalidatie, wat verstaan we hieronder?

Struijk Fysiotherapie is onder andere gespecialiseerd in (sport) revalidatie. Revalidatie is een actieve vorm van fysiotherapie waarbij u door het doen van oefeningen aan uw herstel werkt. Een operatie of het oplopen van een blessure kan ervoor zorgen dat je je sportactiviteiten of andere dagelijkse activiteiten niet of -minder kunt uitvoeren. Dat is uiteraard erg vervelend en je wilt het liefst zo snel mogelijk deze activiteiten weer oppakken. Dit kun je bereiken door onder begeleiding te starten met revalideren. Het is erg belangrijk dat je dit op een verstandige en rustige manier aanpakt. Voordat we beginnen met het  traject hebben wij altijd eerst een gesprek en een lichamelijk onderzoek om een goede diagnose te stellen. Vervolgens kijken we wat de mogelijkheden zijn. Aan de hand hiervan stellen wij samen met u de doelen op voor de therapie.

Voor welke klachten helpt revalidatie?

(sport) revalidatie kan met thuis oefeningen of in de fitness zaal.Revalidatie helpt bij de meeste klachten, want ook bij de reguliere lichamelijke klachten moet je oefenen om weer in conditie te komen. Dus revalidatie is voor iedereen met een blessure aan te raden. Bij Struijk Fysiotherapie is dit een standaard onderdeel van de behandelingen die wij aanbieden. Wij hebben hiervoor de alle faciliteiten van Fitness House tot onze beschikking.

Sport revalidatie of orthopedische revalidatie?

Moet u herstellen van een sportblessure en wilt u na het herstel uw oorspronkelijke sportactiviteiten weer oppakken, dan komt u in aanmerking voor sport revalidatie. De opbouw is hetzelfde als alle andere vormen van revalideren. Wij onderscheiden ons echter door later in het traject sport specifiek te gaan trainen. Dit houdt in dat wij u gaan voorbereiden op de sporttrainingen en wedstrijden die komen gaan. De oefeningen die we geven lijken dus op het soort sport wat u doet.

Bent u geopereerd aan een nieuwe knie of een nieuwe heup, of moet u herstellen na bijvoorbeeld een hart operatie, dan komt u in aanmerking voor orthopedische revalidatie. De opbouw is hetzelfde als andere vormen van revalideren. We moeten echter rekening houden met de beperkingen die uw operatie met zich meebrengt. Onze begeleiding is altijd individueel en op maat gemaakt.