Een foto van Anushka Pijnacker, zij geeft life coachingHoi ik ben Anuschka Pijnacker, ben geboren op 28-4-1973  en woon samen met Marco in Amersfoort (Nieuwland). Ik geef life coaching.

Wat ontzettend leuk om jou (ook) via deze weg te ontmoeten! Ik zeg ‘ook’ want de kans is groot dat een aantal van jullie mij al kennen, of eens hebben zien rondlopen in sportschool Fitness House Nieuwland.

Sinds 2009 ben ik lid en sport hier nog regelmatig. Een paar jaar geleden kwam ik via de sportschool in contact met Judith van Struijk Fysiotherapie en zij hielp me van mijn nek- en schouderklachten af. Er was meteen een goede klik. Een paar maanden geleden had ik weer klachten en maakte vanzelfsprekend weer een afspraak bij Judith, Tijdens de behandelingen raakten we aan de praat en kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat wij, het team van Struijk Fysiotherapie en ik, met mijn ervaring op gebied van coaching en training, elkaar prachtig kunnen versterken. Op deze manier kunnen we jullie namelijk nog meer service bieden, onder 1 dak! Vandaar dat ik me, vanaf 1 januari 2018, naast andere uitdagingen, ook mag verbinden als Lifecoach bij Struijk Fysiotherapie en daar heb ik heel veel zin in!

Een paar vragen die Judith mij stelde:

Hoe omschrijven mensen jou?

Mensen in mijn omgeving omschrijven mij vaak als een oprecht, nieuwsgierig en als een betrokken mensenmens die iedereen, ongeacht  leeftijd, achtergrond en/of karakter, op hun gemak laat voelen. Bovendien zorg ik met humor, rust, enthousiasme en eigen kwetsbaarheid voor een warme, open en veilige sfeer. Verder ben ik betrokken, gevoelig, enthousiast, attent, open, leergierig en oprecht geïnteresseerd in mijn omgeving, waardoor mensen  zich gezien en gehoord voelen.

Waar wordt jij blij van?

Ik ben o.a. dol op reizen, muziek, sport, koffie, natuur, dieren, kaarslicht, goeie gesprekken of juist even de stilte opzoeken, de sauna, wandelen en rollercoasters. Ook ga ik het avontuur niet uit de weg. Ik pak kansen waar mogelijk en probeer ik me zoveel mogelijk te blijven ontwikkelen. Op deze manier groei ik niet alleen zelf, maar neem ik ook de mensen om me heen hierin mee. Daar geniet ik van.

Vertel eens iets meer over je werkervaring

Hierboven gaf al aan dat ik uitdagingen en kansen niet snel uit de weg ga. Dit geldt ook op het gebied van werk. Voordat ik buro ACT, in april 2016, startte, heb ik ruime ervaring opgedaan in tal van organisaties in verschillende functies. Onder andere marketing en sales, entertainment, projectmanagement, communicatie, recruitment, planning en organisatie, re-integratie, reactivering, loopbaanbegeleiding en training en coaching. Daarvoor heb ik vier jaar op Mallorca gewoond en gewerkt, ook een prachtige en leerrijke (levens)ervaring. In 2009 heb ik de keuze gemaakt om me te ontwikkelen tot professioneel coach. Aanvullend heb ik veel trainingen, cursussen en opleidingen binnen dit werkveld en op het gebied van persoonlijke ontwikkeling gevolgd. En dat doe ik nog steeds om mijn kennis up to date te houden. Meer informatie hierover is te vinden op mijn LinkedIn profiel.

Wat doe je op dit moment op gebied van coaching en training?

Op dit moment werk ik dus freelance vanuit mijn eigen buro ACT, Anuschka Coaching en Training. Hiermee, en middels diverse samenwerkingen, richt ik mij onder andere op inclusie, loopbaanbegeleiding, veranderingsprocessen en persoonlijke- en teamcoaching. In 2014 studeerde ik in Californië af als Challenge Day-leader Europa. Sindsdien reis ik ook vaak tussen Nederland en België om zoveel mogelijk scholen -en sinds kort ook profit en non-profit organisaties- te bereiken met dit Challenge Day gedachtegoed. (eerder ook wel bekend van het KRO programma ‘Over de Streep’ met Arie Boomsma)

Wat maakt jou uniek als begeleider tijdens jouw trainingen en coaching?

Inmiddels weet ik als geen ander uit eigen levens- en werkervaring dat ik, door mezelf kwetsbaar op te stellen en me niet anders voor te doen dan wie ik ben, een omgeving creëer waarin de ander ook zichzelf durft te zijn en zich veilig voelt om iets te delen. Dit zorgt voor een gevoel van sámen.  Kwetsbaarheid is echt waar kracht ligt. Dat is DE plek waar echt contact wordt gemaakt, waar mensen elkaar leren kennen. Hier ontstaat verbinding en vrijheid van delen en vertrouwen. Ik heb zo vaak gezien dat het werkt.

In mijn eigen leven, in mijn werk, zelfs in Oeganda, waar we Over de Streep zijn gegaan met een paar scholen.Ja zelfs daar, op een heel ander continent, een compleet andere cultuur en andere levensthema’s die spelen, ontstond er door kwetsbaarheid en jezelf te zijn een energie, begrip en verbinding onderling die er nog nooit was geweest, prachtig!!

En ook mijn privéleven is een bron van levenservaring die ik inzet in mijn coaching en trainingen. Heb in mijn leven wel een en ander meegemaakt. Waar ik vaak aan terugdenk is het verlies van mijn moeder en daaropvolgend een zeer hectische periode op m’n werk. Vervolgens ben ik in een fikse burn-out terechtgekomen. Poeh dit was een lange weg, met veel hobbels. Ik kwam er steeds meer achter dat mijn acties veelal vanuit mijn hoofd kwamen en dat de focus lag op wat anderen van mij verwachtten. Ik probeerde meer en meer op mijn gevoel te vertrouwen en ging steeds vaker doen wat bij mij past.

Sinds ik dus ook kies voor wat het beste past bij mij, haal ik enorm veel plezier en energie uit het begeleiden van mensen op het gebied van loopbaan- en levensbalans en dus levensgeluk. Tuurlijk leer ik elke dag nog zoveel, fijne lessen, harde lessen… en val ik in die bekende kuilen, of kruip ik soms het liefst onder een dekentje! Dat mag, heus, maar na me even af te sluiten is het ook weer tijd voor actie!

Een quote die mij hierbij inspireert is de volgende:
“de kwaliteit van leven is niet afhankelijk van wat er gebeurt in je leven, wel van hoe je er mee omgaat. Aan het eerste kun je niet zoveel doen, aan het tweede alles!”

Ik heb geleerd dat iedereen de passende stap(pen) kan maken die hij wil in zijn leven, maar dat je daarbij best een steuntje in de rug kan gebruiken.
Die steun wil ik geven met buro ACT.

Wat is personal lifecoaching voor jou en wat kunnen onze cliënten verwachten?

Personal lifecoaching is wat mij betreft een effectieve manier om zelf antwoorden te ontdekken en te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt meer inzicht en dus invloed op wat je wilt en hebt zo meer energie en plezier in je werk- en privé-leven. Je stelt doelen en gaat deze realiseren. Personal lifecoaching is afgestemd op wie jij bent en waarbij we ook kunnen kijken naar de diverse levensgebieden en de juiste balans daartussen. Denk bijvoorbeeld aan relaties, werk, familie, financiën, persoonlijkheid, vitaliteit en geloof. Deze worden dan geïnventariseerd, geoptimaliseerd en zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. En…Niet alleen jij, maar ook je omgeving profiteert natuurlijk mee van je persoonlijke groei.

Wat is jouw stijl van coachen?

Mijn stijl van coachen kenmerkt zich als oplossingsgericht, dynamisch, fris, oprecht, open, no-nonsens, enthousiast, laagdrempelig met humor en op een warme manier betrokken. Mijn belangrijkste tools zijn luisteren, (door) vragen, onthouden, me inleven in jouw situatie, overzicht behouden en contact maken vanuit mijn hart. Ik vind het belangrijk dat je je veilig en op je gemak voelt bij mij. En binnen die ruimte de kracht en inzichten vindt om van daaruit te ontdekken wat je echt wilt, echt kunt en wat echt zinvol is voor jou. Zodat je de regie over je eigen leven (weer) zelf in de hand neemt, in beweging durft te komen en van daaruit kan of durft te veranderen… Of dat je juist eindelijk echt jezelf durft te zijn. We gaan in gesprek, ik stel je vragen, ik geef je opdrachten mee en begeleid je bij de uitvoering om zo samen tot nieuwe inzichten te komen. Hiermee weet ik jou steeds weer te motiveren om zo de beste versie van jezelf te worden.

Hoe beginnen we?

Voorafgaand aan de coachsessies vindt geheel vrijblijvend een oriëntatiegesprek plaats.  Tijdens dit gesprek maken we kennis en bespreken we waar je aan wilt werken. Ook bespreken we de wederzijdse verwachtingen en bekijken we of het klikt en wat buro ACT voor je zou kunnen betekenen. Aan de hand van jouw vraag bepalen we het aantal coachingsessies. We kijken uiteraard naar wat jij nodig hebt; levert één sessie jou op wat je wilt, dan is dat genoeg. Is er meer nodig, dan maken we een vervolgafspraak. Wellicht merk ik dan tijdens ons traject dat een stevige wandeling in stad/bos/hei of langs het strand meer effect heeft dan aan een bureau te zitten. Of ik laat je creatief bezig zijn om meer in contact te komen met je gevoel.

Het is een heel persoonlijk proces en samen ontdekken we welke vorm bij jou past op dat moment. Ik neem je wel steeds mee in mijn gedachtegang, zodat je begrijpt waarom ik iets op een bepaalde manier wil oppakken. Juist omdat een coachtraject zo persoonlijk is bespreek ik graag de mogelijkheden met jou in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Gaan we samen verder? Dan coach ik je graag bij jouw ontdekkingstocht. Jouw coachvraag en proces staan hierbij steeds centraal. Ik houd het overzicht, luister, stel vragen, spiegel, geef opdrachten en begeleid je hierbij en werk ervaringsgericht. Daarbij werk ik graag op een manier die bij je past en ga ik uit van eigen verantwoordelijkheid, betrokkenheid en inzet voor ons traject. Wanneer we het traject met een evaluatiegesprek hebben afgesloten is het mogelijk om samen een vervolgtraject te bespreken.

Waar vindt de coaching plaats?

Dat kan op een welke afgesproken locatie dan ook, maar natuurlijk ook op de vertrouwde locatie boven de sportschool bij Struijk Fysiotherapie. Misschien wel zo efficiënt?! Alles in overleg.
Enne als we jou echt zouden kennen, wat zouden we dan van jou weten?
Haha nou…. Als je mij echt zou kennen, dan zou je weten dat…. Ik een perfectionist ben. Daar ben ik echt heel goed in. Het is een kracht en aan de andere kant wil het wel eens doorslaan in onzekerheid en teveel en te lang bezig zijn met van alles. Steeds weer plaats maken voor nog iets beters, mooiers, perfecters… Killing voor de stroming, passie en inspiratie natuurlijk. Dus heel vaak moet ik ook mezelf nog uitdagen om te blijven experimenteren, gewoon in het diepe te springen, erop durven te vertrouwen dat ik volmaakt ben zoals ik ben en dat alles wat ik nodig heb al in me zit.
Dit was alvast iets meer informatie over mij. Ik ben ook heel benieuwd naar jou!
Voel je je aangesproken door wat je nu leest, wil je mogelijkheden ontdekken en daar zelf actief iets aan doen? Neem dan contact met mij op om vrijblijvend een keer kennis te maken! Dit kan via Struijk Fysiotherapie, of rechtstreeks via buro ACT,  info@buroact.nu Je bent van harte welkom.
Meer informatie over mij en mijn praktijk kan je vinden via de website van buro ACT.